Jump to content

Forums

 1. Regler og nyheter

  1. Regler, nyheter og informasjon

   Her er nyheter og informasjon om retro1.no eller forumet. Og husk å lese reglene før du begynner å poste i forumet.

   562
   posts
  2. Ris, ros og hjelp

   Her kan man poste forslag og tilbakemeldinger på siden vår, samt få hjelp til bruk av forumet.

   2242
   posts
 2. Nintendo

  1. 4778
   posts
  2. 2278
   posts
  3. 1550
   posts
  4. 580
   posts
  5. Game Boy/Pocket/Color/Advance/SP/Micro/Virtual Boy

   GB-GBP-GBC-GBA-GBA SP-Micro-VB - Nintendo

   888
   posts
 3. Andre konsoller

  1. 320
   posts
  2. Sega

   SMS

   2057
   posts
  3. Sony

   PSX/PS1/PSone/PS2

   1320
   posts
  4. Spill/konsoller generelt

   Her kan vi diskutere alt spillrelatert som ikke passer i de andre kategoriene, men prøv å hold det retro.

   38301
   posts
 4. Annet spillbart

  1. Arcade

   Arkademaskiner som går på mynter diskuteres her

   628
   posts
  2. 783
   posts
  3. PC-spill og gamle maskiner generelt

   Her diskuterer vi spill og maskiner som ikke hører til under de andre kategoriene. F.eks. 486-maskiner, DOS-spill etc.

   2183
   posts
 5. Sosialt

  1. Presentasjoner

   Her kan du fortelle litt om deg selv

   2343
   posts
  2. Sosial spilling

   Treff, friend-codes og arrangementer finner du her

   3734
   posts
  3. Samlinger

   Her kan du diskutere og poste bilder av din samling eller fortelle hvilke spill du har, samt få hjelp til ting ang. kunsten å samle.

   7448
   posts
  4. Spillrekorder

   Post dine rekorder her

   349
   posts
  5. Spillanmeldelser

   Her kan du poste dine egne anmeldelser av retrospill.

   468
   posts
 6. Diverse

  1. Diverse

   Her tar vi diskusjoner som ikke er spillrelatert.
   Prøv å vise folkeskikk og for all del ikke spam!

   38385
   posts
  2. 2545
   posts
 7. Markedsplassen

  1. Auksjoner

   Auksjoner bort spillene du ikke har bruk for

   3259
   posts
  2. Kjøp, salg og bytte

   Her kan du selge eller bytte bort de gamle støvete spillene og konsollene dine.

   33483
   posts
  3. 1453
   posts
  Chatbox
  Load More
  You don't have permission to chat.
 • Member Statistics

  2525
  Total Members
  119
  Most Online
  ByronFoster
  Newest Member
  ByronFoster
  Joined
 • Forum Statistics

  10005
  Total Topics
  155524
  Total Posts
 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 24 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

 • Posts

  • Sosiale medier har vel tatt over forum helt, så selv om det er stor retrointeresse (bare se på salget av feks SNES mini og den slags), holder folk flest seg på Facebook, og der har jeg erfart at det er klin umulig å holde konstruktive samtaler (som en lur fyr sa til meg, "på Facebook er alle eksperter uten å egentlig vite en dritt"). I den grad forumer brukes idag, har Reddit så godt som monopol på hele driten (har en Reddit-konto, men jeg synes hele Reddit-systemet er uoversiktelig og rart, så jeg har knapt brukt det). Jeg tror Retro1 kan overleve, men ikke på den plattformen som er nå, iallefall ikke uten å ha tilhold i sosiale medlemmer for å få inn friskt blod. Det er noen muligheter, jeg tenker ikke nødvendigvis på disse som aktuelle, noen er ikke engang ideer jeg liker selv, men det er kanskje en mulighet for at det vil virke?
   a) Knytt Retro1 opp til en webside som skriver artikler om retrospill og den slags. Dette krever både vedlikehold, administrasjon og villige skribenter, så da må vi være villig til å jobbe for det (melder meg frivillig som skribent, men har liten erfaring med drifting og den slags)
   b)Sterkere Facebook-side. Fordi kidza med z idag liker Facebook, er det kanskje greit med en sterkere profil der... reklamer utover, ha en klar identitet, delta med uhøytidlige konkurranser og den slags... ja, det er litt offensivt, men det er hva andre spillgrupper gjør. Vi velger bare å fokusere retro.
   c) Restart på Reddit, jeg hater dette forslaget selv, men kidza med z idag er på Reddit.
   d) Fortsett som nå! Vi er en hardfast gjeng som liker retrospill og klinger oss fast på et retroforum laget på retrometoden før nyvinninger som Facebook og Pornhub og Twitter og Web 3.0 og den slags. Vi er kanskje få, men ved å selv være aktive og spre ordet der vi kan, linke til tråder i sosiale medier og den slags, kanskje vi får inn noen kidz med z, som er nysgjerrig å lære mer om Mega Man og The Last Ninja?
  • Boomstick: Skikkelig koselig spillhule! Vil tro det er artig å ha lange spillestunder med andre der inne, også kan man jo ta en drink i baren óg etter behov. Hans Bauge, ja. Helt utrolig at en klovn som han fikk lov til å være med på tabloidprogrammene, men kanskje det tiltrakk flere seere, hehe.
  • Forumet har vel sakte men sikkert vært på vei til å dø ut i noen år nå... Jeg tror nordmenn som er retrointeressert heller bruker andre fora og medier. Jeg er faktisk ganske usikker på om det går an å redde retro1 i det hele tatt, måtte kanskje trengt en skikkelig oppvask, og kanskje fått andre til å reklamere for retro1.
  • Just Cause 4 på Steam: MEH
   Årets skuffelse for meg (jeg spilte ikke Fallout 76).
   Just Cause-serien har dreid seg om at man drar til en eller annen øynasjon og får ting til å eksplodere helt til diktatoren som styrer øya mister makta og man slåss mot ham på en rakett eller i et vulkankrater eller noe tilsvarende episk. I Just Cause 4 derimot, drar man til enda en diktatorstyrt øynasjon, hvor det å eksplodere ting ikke gjør annet enn å fylle opp en meningsløs bar. I tillegg respawner alt man eksploderer om man forlater området og kommer tilbake. Isteden, for å styrte diktatoren, er man nødt til å gjøre de samme identiske "fly gjennom ringene" og "eskorter hackeren"-oppdragene igjen og igjen noen hundre ganger. Ting som eksploderer er der fortsatt, men det mister totalt moroa når det ikke har noe å si.
   Og diktatoren? Etter å ha kjempet forbi noen skuffende lette maskingeværfolk og et par helikoptere (disse vifter man vekk som fluer på dette punktet), setter diktatoren seg i et fly og stikker av. Det er deretter en cutscene at hovedpersonen sender en tornado etter flyet og styrter det. Nedtur! Hvorfor kunne ikke spilleren ha gjort dette? Antiklimatisk, men på en dårlig måte. Gameplayet er fortsatt gøyalt, og fysikkmotoren er så føkka at det fortsatt er kjempegøy å leke med geiter og rakettmotorer, men vil man ha Just Cause som er bra, anbefaler jeg 2 og 3 over dette. Fireren gir meg ikke lyst til å spille fremtidige spill i serien. Spider-man på PS4: Open World gjort riktig! Det beste med spillet er å svinge seg rundt som Spider-man. Storyen er kul, jeg vet lite om Spider-universet, men er en del skurker og karakterer her som jeg regner med fansen vil sette pris på. Kult å se Doctor Otto før han blir slem også, de har gjort ham overaskende sympatisk (selv om jeg synes NÅ ER JEG SLEM OG GAL OG VIL GJØRE ONDE TING MWAHAH-øyeblikket kunne ha blitt løst langt bedre).
   Slåsse-systemet er copy-pastet fra Batman-spillene, men funker like bra her. Ble bra dreven på det etterhvert, da jeg spilte på høyeste vanskelighetsgrad. Skal jeg klage på noe er det Stealth-seksjonene med MJ (ikke Michael Jackson) og en ny kid som har et subplot som ender ganske overaskende... noe for DLC eller oppfølgere? Stealth-seksjonene er av god gammeldags "prøv og feil"-variant. Man blir støtt oppdaget av ting utenfor det kameraet viser, og det er rett og slett på grensen til frustrerende.
   Var også et par kamper hvor kameraet virkelig var en issue, og de challenge-oppdragene hvor man skal jage droner kan gå og brenne.

   I tillegg var frameraten så lav at jeg ikke kunne spille lenge om gangen uten å få vondt i hodet. Det var spesielt merkbart i kampene. Hadde vært kjekt med en "mindre grafikk, men 60fps"-mulighet. Dette er tross alt et action-spill, hvor timing er viktig. Fikk likevel min første Platinum-achievement siden første Ni no Kuni, så det holdt interessen min fortsatt... nå er jeg spent på hva mer 
  • Fordi jeg har spilt litt mer og endret mening om et par av spillene er min nye reviderte liste over årets spill her: 1. Dark Souls Remastered (endret mitt syn på gaming)
   2. Dragon Quest 11 (beste JRPG siden DQ8)
   3. The Messenger (herregud dette er langt bedre enn jeg først trodde og er dermed skjøvet opp på lista, SPILL DET! Beste retro-plattformer siden Shovel Knight, nei... bedre enn Shovel Knight!)
   4. Dragon Quest Builders (uendret, er Minecraft bare med mål og mening)
   5. Far Cry 5 (fortsatt det beste i serien, under 2 og Blood Dragon da, selvsagt)
   6. Spider-Man (jeg kjøpte meg en PS4 til jul, så fikk med meg dette. Det er bra, men har et par issues med kjip stealth og kamera-issues. Første platinum-achievementen min siden Ni no Kuni)
   7. Mega Man 11 (man må spille det en del før det "klikker", men straks man kjøper oppgraderinger blir Gear-systemet mer tålererbart. Synes brettene er litt lange, men ellers bra)
   8. Octopath Traveller (synes det er et gøyalt kampsystem, men er så mye tekst at det er vanskelig å henge med, samme historien kunne blitt fortalt med 1/10 av teksten)
   9. Just Cause 4 (en skuffelse, ikke på langt nær like bra som 2 og 3, men jeg spitle likevel i 50 timer og fullførte alt 100% så... open world crack om man er desperat)
   10. Final Fantasy 15 (bilkjøringen er chill, men plottet og railroadingen de siste kapitlene stinker. Heller ikke spesielt glad i kampsystemet)
 • Recent Status Updates

×