Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Last week
 2. Vel, nå finnes det ganske mye billige plastleker som er overpriset av Mario allerede og at de vil produsere mer av dette blir jeg ikke det minste overasket over. Alt som kan tjene penger blir til slutt produsert med mindre markedet er mettet eller av andre årsaker og Mario Universet i seg selv er jo ganske gigantisk, tør egentlig ikke tenke på hvor mye rart av mario det finnes der ute allerede. En titt på den engelske wikipedia siden forteller litt av omfanget og dette er bare den Engelske. Tar du med den Japanske og andre språk også så blir listen lang. https://en.wikipedia.org/wiki/Mario Edit : For Morro skyld så sjekket jeg ut Ebay og Amazon og det ligger 231 results +/- for Mario merchandise på ebay nå når jeg sjekket og 432 +/- results for "mario merchandise" På Amazon Sikkert en del bootleg og fake men likevel. https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=Mario+merchandise&_sop=15 https://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_1?url=search-alias%3Daps&field-keywords=mario+merchandise
 3. TS: Franske RGB Master System I og II

  Det virker som det stemmer godt, ja! Fant også et eget kapittel på den sida du linka til som tar for seg franske RGB-konsoller: http://retrorgb.com/frenchrgbconsoles.html Jeg har jo hørt om den ettertraktede franske NES'en, og det er jo artig å lese at den faktisk ikke har ekte RGB. Det er bare komposittsignalet som blir koda om til noe som kan leses av RGB-tv'er, og resultatet er faktisk verre enn ren kompositt som vi bruker på vår norske NES. Systemer som Sega master system og SNES har ekte RGB, som kan hentes ut med rette kabelen, og uten modding. Det samme gjelder vel også mega drive, selv om det ikke står nevnt i artikkelen. Jeg har i hvert fall kjøpt en RGB-ledning til min, og det ser bra ut. Da er det egentlig bare den franske SMS 2 som er unik. Men den franske SMS 1 har jo også et eget modellnummer, så kanskje den har noen andre tilpasninger. Den ble i hvert fall pakket med scartledning, kanskje det bare er derfor. Eller kanskje de bare ville være spesielle. Ah, the french..
 4. TS: Franske RGB Master System I og II

  Skal ikke kjøpe men: SMS 2 har vel bare RF i resten av europa, men SMS 1 krever vel bare riktig kabel og ingen RGB-mod uansett hvor du er i hele verden (har jeg lest): http://retrorgb.com/sms.html
 5. Generelt sett om emulering: Alt som er 16-bit generasjon eller tidligere er greit, etterpå begynner knotet Varierer selvsagt en del på hva du skal emulere (også på de eldre og mindre mainstream-konsollene).
 6. Arcade table, Rally X

  Kom over dette i en lokal bruktbutikk Det er slitt og rufsete, men eieren lot meg få prøve det og alt fungerte helt fint. Han har også lagt det på finn til kr 7.000. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=130865651 Hva er verdien på noe sånt? Google var ikke mye til hjelp. Tenk så kult å koble opp en emulator som kunne spille flere spill, og ha dette som stuebord.
 7. Jeg likte den forrige Super Mario Bros. filmen veldig godt... for over tjue år siden. Jeg husker det føltes som en veldig voksen utgave av Mario, i en mørk og skitten verden der goombaene hadde skarpe tenner. Jeg har unngått å se den igjen, slik at jeg kan klamre meg til mitt gode minne. En ny animasjonsfilm om brødrene er jeg redd vil føye seg inn i cash-grab familien, sammen med Minions, Angry Birds, Legofilmene og alt det andre rælet. Før vi vet ordet av det har vi spin-offs fra hele Mariouniverset, cross over-filmer til minecraft og et hav av billige plastleker og happy meals. Nei gitt, hvis traileren til den nye filmen i 2022 bekrefter mine mistanker - da skal jeg jammen i meg sette meg i kjellerstua på premieredagen og se den gode(?) gamle Super Mario Bros. om igjen.
 8. Earlier
 9. Arkade kabinett ønskes kjøpt

  Det kan nok stemme at det er samme type som hos gamestop. Man får kjøpt en sokkel slik at de blir full størrelse.
 10. Arkade kabinett ønskes kjøpt

  Har vurdert disse selv, men jeg ønsker full størrelse da jeg har en bartop jeg allerede har laget. Nå er jeg egentlig på utkikk etter bare et kabinett "skall", trenger hverken knapper, stikker, skjerm, da jeg har dette selv...
 11. De kjente Nintendo-spillfigurene Mario og Luigi skal bli filmstjerner. Det amerikanske nettstedet Variety har fått bekreftet at planene for en animert Super Mario Bros-film er igangsatt, ledet av filmselskapet Illumination. Premieren er dog langt unna: Foreløpig sikter de seg inn på 2022. https://www.tek.no/artikler/offisielt-nintendo-skal-lage-super-mario-film/450537 Er litt skeptiskt til dette, den første var jo ikke akkurat bra selv om den sikkert hadde sin sjarm og jeg kan jo bli overasket siden de denne gangen har med skaperen Shigeru Miyamoto. Men det er jo også mulighet for at det ikke blir noe av til slutt også og at prosjektet strander av ulike grunner. Skjer mye sprøtt relatert til spill verden for tiden, oppliving av gamle spill til remasters, til filmer basert på spillene etc.
 12. TS: Franske RGB Master System I og II

  Jepp, de bruker samme som norske Master System (eller Mega Drive I, som bruker samme type). Jeg har én stykk original Sega-plugg hjemme, som jeg bruker. Har kjørt alle maskinene på denne. Hvis jeg skal legge disse maskinene på finn tenkte jeg å kjøpe noen sånne generiske tredjeparts strømadaptere som kan følge med. Pluss noen tilkoblingskabler og håndkontrollere. Tror det blir lettere å selge de på finn hvis alt er klart for plug and play, men da legger jeg jo på en del på prisen. Syns jo jeg må kjøpe RGB-scart kabler til dem når de først er rigga for det. Men tenkte at folk her fort kan ha en boks med ekstra ledninger og kontroller liggende (eller lett får tak i det), og bare vil ha maskinene litt billigere.
 13. Arkade kabinett ønskes kjøpt

  Er vel de arcade1up maskinene som også ble forhåndssolgt en stund hos GameStop: Er vel ikke fullstørrelse kabinett, står at det er 3/4 størrelse på sidene deres: https://www.arcade1up.com
 14. Arkade kabinett ønskes kjøpt

  Toys r'us kommer visstnok med arkadekabinetter i løpet av november. Med priser som ikke er helt på viddene. Starter på 3990,- Skal innom og ta en titt på disse selv. Med den prisen lønner det seg ikke å lage de selv lenger.
 15. TS: Franske RGB Master System I og II

  Er innom og ser iblant. Mest for nysjerrighetens sin skyld. Ett spørsmål, hva slags strømkabel bruker disse, vanlig Norsk støpsel?
 16. Noen i Trondheims området som har et greit arkade kabinett å selge? Noe billig jeg kan pusse opp...
 17. Noen emulatorer er bedre enn andre dog, husker jeg knotet veldig mye med en playstation 1 emulator en gang. Er en god del år siden og husker ikke hvilken det var. Men Nes, Snes og Sega er hvertfall rimelig lett til å få til å kjøre.
 18. Jeg har to franske versjoner av Sega Master System til salgs. De franske modellene er spesielle fordi de har native RGB utganger. De har derimot ikke RF utganger i det hele tatt. Særlig den franske modell II er unik, siden alle andre utgaver av denne kun har RF-utgang (tror jeg?). Den ene er en modell I (modellnr: 3005-09-A) og den andre er en modell II (modellnr: 3006-09). Merk at disse bør kobles opp med RGB-kabler, enten franske eller spesialbygde, for å få best mulig bilde. Litt mer styr med RGB, men det er vanskelig å gå tilbake til RF eller AV når man først har tatt steget. Siden dette kanskje er for spesielt interesserte, legger jeg dem ut her før de eventuelt går på finn. Hvis det fortsatt er noen som leser innlegg her, da. Selges i utgangspunktet uten ledninger og kontrollere. Antyder en pris på 300 kr per stykk, men gi gjerne bud.
 19. Datormagazin Retro #3

  Husker du gamle Dator Magazin? Nå ser det ut til at de har sratet opp igjen https://shop.datormagazin.se/collections/datormagazin-retro-3 med andre ord, kan bli, hvis de får nok forhåndsbestillinger.
 20. Hvilket spill rundet du sist?

  Siste oppdatering på dette: jeg har nå gjort alle bossene pluss DLCen inkludert sett den siste cutscenen hos kongen med alle fire kronene. Så vidt jeg vet alt som er verdt å gjøre for completion før man begynner på 8 NG+ gjennomspillinger (som jeg ikke akter å gjøre med det første). Dark Souls 2 altså, fortsatt ingen favoritt hos meg i Souls-serien, men må si jeg er positivt overasket av DLCen. På sitt beste var den faktisk på høyde med noen av de bedre områdene fra det første spillet. Likte spesielt Iron King og Ivory King-områdene. Bossene var for det meste også veldig gøyale. Jeg brukte sånn fire-fem dager på å perfeksjonere Fume Knight før jeg lærte at man kunne stoppe ham fra å heale ved å ødelegge de greiene utenfor rommet hans... men da var han jo allerede død. Likevel en veldig god boss. Var mindre fan av Blue Smelter Demon og Gank Squad, de mest frustrerende og vanskelige bossene i hele spillet, som begge var på slutten av ekstremt kjipe fiendegauntlets. Å dø på en boss er en ting. Å dø på en boss og måtte gå dit er en annen ting, men fortsatt innafor. Men å dø på en boss og måtte overleve 50 fiender før neste forsøk er i min mening noe i overkant. Jeg ble lei. Men alt i alt, tror ikke jeg vil anbefale DS2 med mindre man virkelig brenner for å spille alle Souls-spillene, men om man først spiller DS2, er DLC-områdene de absolutte høydepunktene i hele opplevelsen. Merket jeg har fått tilbake gløden og holder på med to gjennomspillinger av DS1 (NG+ på PC og NG på Switch), og vil nok prøve å gå igang med det fjerde og siste spillet, DS3, straks jeg kommer hjem fra Japan.
 21. Emulering er vel ca. like vanskelig som Notisblokk (om du bare skal se hvordan spillet ser ut)... Åpne fil - starter spillet.... Roms er relativt enkelt, verdens beste side for å finne alt er vel google
 22. Atari lynx, holder den mål?

  Chips Challenge er ca. det eneste spillet jeg tenkte "dersom jeg skal ha en Lynx så må jeg ha det" Gøy puzzlespill (selvsagt enklere å kjøpe nyreleasen på steam dog :p)
 23. Atari lynx, holder den mål?

  Så ble det en Lynx likevel, gitt! Noen småriper og rusk på skjermen, men jeg må si at dette er langt bedre enn forventet. Jeg skal prøve å demontere den for å få bort rusket som er på baksiden av skjermen, men med rett vinkel og passe belysning er dette slett ikke verst! Mer en godt nok til å være spillbart! For øvrig er den i flott stand! Spent på hvor lenge de 6 AA-batteriene varer. Jeg bør nok kikke etter en strømkabel til den. Switchblade II er spillet som står i, i tillegg fulgte California Games og Todd's Adventures in Slime World med på kjøpet. Switchblade virker kjempebra, men det er visst ikke noe passordsave, så jeg må sette av litt god tid for å komme gjennom. De to andre virker litt meh.. Noen anbefalinger på spill? Jeg har sett litt på nett, men det virker som om det er de samme som går igjen. Mye puzzle-spill og andre som jeg tror det finnes mye bedre utgaver av på andre platformer. Jeg har ikke sett Switchblade på noen topplister, så det er sikkert flere bra spill jeg ikke har hørt om. Skikkelig fornøyd, og gleder meg til å spille mer på den!
 24. Hah! Emulering virker som en fremmed og forvirrende verden for meg. Men jeg skjønner absolutt poenget for de spillene som er uanstendig dyre. For tjuekroners kassetter til gameboy tar jeg bare sjansen på å kjøpe. Jeg har forresten veldig lyst på en PC Engine, men siden spillene er temmelig dyre har jeg sett på muligheten for å putte en Everdrive i den. Men da må jeg sette meg inn i hvordan jeg finner filer og alt det andre greiene... Litt høy terskel foreløpig, så jeg holder meg unna enn så lenge. Det husker jeg, faktisk! Sykt kult spill! Tenk så kult å hatt en PC med windows 95 til gamle spill. Hmmmmm...
 25. Hvilket spill spilte du sist?

  Er inne i en periode med mye world of warcraft om dagen, vi får se hvor lang tid det tar før jeg blir utbrent denne gangen. Det er fortsatt veldig gøy med mythic+ sammen med noen kompiser. Liker at det er mulig å skaffe seg bra gear uten å gjøre mythic raids da jeg fort blir utbrent etter noen måneder med wipes der. Blir alltid frustrerende for meg når folk ikke lærer av feilene de gjør og dør av de samme tingene gang etter gang.
 26. Dette er riktignok et pc spill, men husker jeg likte Death Rally veldig godt på 90-tallet.
 27. Hvilket spill spilte du sist?

  Spilte de to forrige på Hard, uten noe større problemer enn at jeg hater å skyte med en kontroller, så jeg vil anta jeg spiller dette også på Hard. Spill som gir meg løsningen på puzzles uten at jeg ber om det, er den store Satan, eller Fi eller hva man vil kalle henne.
 1. Load more activity
×