Jump to content

Olav

Members
 • Content count

  1211
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

57 Excellent

4 Followers

About Olav

 • Rank
  LV11: Alex Kidd

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Norge

Recent Profile Visitors

920 profile views
 1. Etterspørselen for retro-DOS-maskiner er jo ganske høy for tida, så forvent minst en tusing siden den er komplett og alt. Kan jo prøve å legge den ut til 1500kr først og se?
 2. Super Mario Bros. 3 på NES (NTSC). Ingen warp, som vanlig.
 3. Det er veldig lenge siden jeg har spilt SMB PAL, så jeg husker ikke hvordan det var i forhold. Jeg eier kun NTSC når det kommer til NES/SNES. 60Hz og riktig aspect ratio gir en bedre opplevelse, synes jeg.
 4. NTSC Super Mario Bros. på NES (ingen warping) + hard mode (ingen warping). Endelig helt ferdig med dette spillet.
 5. Bula mi

  Boomstick: Skikkelig koselig spillhule! Vil tro det er artig å ha lange spillestunder med andre der inne, også kan man jo ta en drink i baren óg etter behov. Hans Bauge, ja. Helt utrolig at en klovn som han fikk lov til å være med på tabloidprogrammene, men kanskje det tiltrakk flere seere, hehe.
 6. Retro 1 .... Dør det ut ? ? ?

  Forumet har vel sakte men sikkert vært på vei til å dø ut i noen år nå... Jeg tror nordmenn som er retrointeressert heller bruker andre fora og medier. Jeg er faktisk ganske usikker på om det går an å redde retro1 i det hele tatt, måtte kanskje trengt en skikkelig oppvask, og kanskje fått andre til å reklamere for retro1.
 7. Har noen en Amiga 1200 til salgs? Fungerende eller ikke, spiller ingen rolle.
 8. Høytids-hilsen tråden. :)

  Og så var jula over.
 9. Tell til 100.000 - A.K.A. Den store off-topic-tråden

  10830 Det går an, men oddsen er vel heller liten, og da er det bedre å legge ut annonsen på en mer popular internettside.
 10. Tell til 100.000 - A.K.A. Den store off-topic-tråden

  10828 Jepp, høres ut som et fornuftig valg. Er sløs med tid å lage salgsemner på retro1 i disse dager...
 11. Tell til 100.000 - A.K.A. Den store off-topic-tråden

  10807 ZeldaFreak_Reborn
 12. Nei, da er det bedre å kjøre f.eks. en SB16. SB16 baserer seg på at du mikser og sånt selv, så da kan du i prinsippet ha så mange kanaler du vil og du kan gjøre forskjellige ting som ikke går an på GUS. GUS har også en svakhet der lydfrekvensen minskes jo flere kanaler du har (om du har over 14 aktive kanaler), dette er fordi at DSP-en ikke klarer å håndtere så mye data på rask nok tid. Dette gjør at lydkvaliteten forverres. GUS PnP, som er en nyere GUS-variant, baserer seg på InterWave-lydchippen. Den har ikke denne ulempen, men de fleste programmer er fortsatt skrevet for GUS "Classic", og GUS PnP må kjøre i dette moduset for å være kompatibel.
 13. GUS-korta var unike i den forstand at de har hardware-miksing av opp til 32 kanaler (sånn at CPU-en ikke trenger å resample og mikse samples), med lineær interpolering under resampling og "backwards"/bidi-loops. Dette egner seg veldig bra til tracker-musikk (moduler), og det er et perfekt kort til eldre maskiner (386, 486 osv).
 14. Det gikk veldig bra faktisk, fordi kortet er snart mitt, har snakket med neonstz.
 15. Forumsstatistikk

  Det snur ikke med mindre ting blir gjort. Forumet trenger nytt design (for de som er lei), og retro1 må bli lenket mer til rundt omkring sånn at flere får vite om det. Er nok flere ting som også burde forandres, f.eks. en framside som er oppdatert jevnlig. Dette krever selvsagt mye arbeid og flere skribenter, et større crew. Blir ikke puttet et øre i retro1.no en gang (utenom kostnad for server og domene).
×