Jump to content

Dadaph

Members
 • Content count

  1763
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

631 Excellent

2 Followers

About Dadaph

 • Rank
  Ornitolog med rifle
 • Birthday 10/11/82

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.dadaph.no

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Grønmos beste vestkant
 • Interests
  Spill, film, anime, tegneserier
 1. Film - Hva så du sist?

  Så Aladdin for noen dager siden, som fikk meg til å huske hvilket geni Robin Williams var, så jeg tenkte å sjekke igjen noen av de andre filmene hans... men hvilken skulle jeg se? Har sett de fleste før, og jeg ville se en av de mindre kjente. Tankene mine gikk mot en film jeg så da den kom ut, men som jeg siden nærmest har glemt, frem til nå... DEATH TO SMOOCHY Robin Williams spiller den korrupte barnetv-verten Rainbow Randolph, som blir utsatt for en skandale og byttet ut med den mye yngre Edward Norton, som det rosa neshornet Smoochy, som er ekstremt naiv og raskt blir utnyttet av industrien. En rekke tidligere barnetv-verter, Williams inkludert, er ute etter blod, mens industrien er ute etter å melke Smoochy for alt han er verdt. Filmen ble ekstremt negativt mottatt i sin tid, og er ofte husket og referert til som en kultfilm. Men når jeg så den nå, 17 år etter at den kom ut, slo det meg hvor aktuell denne filmen er. Bytt ut barnetv-verter med youtubere, så har vi et nær perfekt bilde av dagens "cancel culture", hvor giftige "influensere" gjerne dolker hverandre i ryggen for "exposure", og mediehus som Youtube skyr menneskene bak underholdningskanalene, og bare tenker hvordan ting kan melkes til døde. Ikke en perfekt film, jeg synes slutten er litt for platt og snill, men resten er et nesten skummelt bilde av baksiden med underholdningsbransjen, og er mer aktuell nå enn da filmen kom ut. Mørk humor også, og Robin Williams spiller en herlig usympatetisk karakter. Terningkast B. Se den!
 2. Hvilket spill rundet du sist?

  World to the West på Steam (også på andre plattformer) Norskutviklet spill som foregår i samme univers som Teslagrad, også fra Rain Games. Og et spill som absolutt er verdt å spille for oss retronerder. Spillet minner mest av alt om klassisk 2D-Zelda, typen Link to the Past, men også innslag av Link's Awakening og Oracles-spillene. Twisten er at man spiller fire forskjellige karakterer, som man etterhvert kan veksle fritt mellom, hver med sine unike egenskaper. De første kapitlene er ganske så lineære, men spillets siste kapittel åpner hele verdenen fullstendig opp, nærmest litt overveldende, og målet blir å få tak i nok macguffiner. Og dette var mitt absolutt favorittkapittel! Tok meg ca 15 timer å klarere hele spillet, det inkluderer en komplett run med alle achievements, og jeg koste meg hele tiden. Mye var vrient å finne ut av, men kom nå i mål til slutt. Skal jeg klage på noe må det kanskje være at et par av macguffinene gjemmer seg bak plottflagg uten at dette blir hintet til, og at det er et par sære bugs, men ingenting som går utover spillbarheten. Liker man klassisk Zelda, er dette absolutt verdt å sjekke ut!
 3. Hvilket spill rundet du sist?

  Sekiro på Steam, Purification Ending. Sistebossen falt etter en uke med trening (spilte vel kanskje 30-60min daglig i gjennomsnitt. Vanskelig var ham, men veldig rettferdig straks man skjønner hvordan kampen fungerer. Den siste timen gikk med på å lære meg fase 4 etter at de tre første endelig satt nesten som spikret, og straks jeg oppdaget en måte å raskt tvinge frem et spydangrep (og at man kan stunne siste formen med kinaputter om man ellers ikke kan komme unna angrepene hans), var seieren sikret. Er veldig glad i spill som virkelig utfordrer spilleren, men som samtidig selv også er til å stole på i å være godt designet. Da gjenstår det så vidt jeg kan se 3 slutter... tror faktisk jeg har lyst til å starte en gjennomspilling nummer 2, for dette spillet likte jeg veldig godt. Litt "simplere" enn Souls-spillene egentlig, da alt er designet til å spilles på en bestemt måte, men uten at det gjør opplevelsen enklere. Tvert imot er man nødt til å tilpasse spillestilen sin. Kanskje ikke en utfordring som passer alle, men jeg syntes det var knallbra straks det satt. Av Soulsbornekiro-spillene vil jeg kanskje rangere Sekiro på en solid andreplass, rett bak Dark Souls 3, som fortsatt er mitt hjerte nærmest. Det flyter bra, litt få områder kanskje, men de områdene som er, er utrolig veldesignet. Litt mye gjenbruk av minibosser, men jeg hatet ingen av dem bortsett fra Headless, og jeg tror faktisk jeg også likte samtlige av bossene i spillet. Ikke verst!
 4. Hvilket spill rundet du sist?

  Ah kult, husker jeg hørte om det spillet, og nå har det kommet ut! Slengt på Steam-ønskelista så hamstrer jeg det vel inn på neste måneds spillbudsjett.
 5. Hvilket spill spilte du sist?

  Vet ikke hvilke sidequests jeg har gjort eller ikke på completionist-nivå. Tror jeg har tatt alle minibossene iallefall, og jeg drepte Demon of Hatred. Tror ikke jeg har fått muligheten til å ende spillet før nå, men mulig jeg har gått glipp av ting. Prøver å være ganske nøye, men følger ingen guider. Bossene jeg har slitt mest med til nå er første Guardian Ape, og Owl (altså pappa)... tror jeg brukte noen dager på hver av de. Fortsatt ikke helt like lang tid som jeg brukte på Sister Friede i DS3, men mulig sistebossen kan bli like vrien. Det jeg sliter mest med er faktisk fase 1, Genichiro. Han er ikke vanskelig, men mønsteret er såpass forskjellig fra resten av kampen at jeg faller ut av rytmen både mot ham og Isshin.
 6. Hvilket spill spilte du sist?

  Går fortsatt i Sekiro her. Faktisk har jeg tatt hele spillet. Bortsett fra den aller siste bossen. Han er litt vrien, men er på fase 3 (av 4) nå, så føler jeg nærmer meg. Uansett et fantastisk spill. Bloodborne var i letteste laget da muskelminnet satt spikret og spillet i tillegg belønnet min normalt aggressive spillestil. Sekiro er dermed vanskelig, men aldri urettferdig vanskelig. Sliter FORTSATT med timingen på enkelte ting, men ingenting kan sammenlignes med å ta ned en boss i dette spillet. Om noen dager faller nok sistebossen, og jeg har allerede lyst til å kjøre gjennom NG+ og se hva som skjer om jeg tar noen andre valg, da jeg har hørt spillet har flere slutter. Dro også frem min SNES Mini og kjører gjennom et spill alle ser ut til å ignorere hele tiden, nemlig Super Mario World 2... Og det gjør meg egentlig ganske trist, da SMW2 på alle måter er et helt fantastisk bra spill, og utvilsomt både et av de beste plattformspillene på SNES, og et av de beste spillene i Mario-serien.
 7. La oss dele Mario Maker 2-brett!

  What Killed the Dinosaurs? QK5-R1W-FQF Brettet har faktisk ligget på maskinen min noen uker, uferdig. Hadde en ide jeg ikke helt kom imål med. Valgte å fullføre brettet inatt. Ble ikke helt sånn jeg så det for meg, men måtte bare få det ut av verden. Min versjon av et "Drep Yoshi"-brett.
 8. La oss dele Mario Maker 2-brett!

  Kult! Skal få tatt en titt. Ikke laget stort selv i det siste. Skylder på at jeg laget veldig mye litt fort, manko på ideer, og Dragon Quest Builders 2. Men jeg kommer tilbake!
 9. La oss dele Mario Maker 2-brett!

  Avskyr sommervarme, så sitter og kjøler meg ned ved å lage et snøbrett: Climbing Mount Fimbul S9B-SQD-8DG Fokuserer på thwomper og is. Ble ganske fornøyd med denne egentlig. Passe vanskelig.
 10. La oss dele Mario Maker 2-brett!

  Forest Plumbing HWP-XXB-KPF Første forsøk på 3D World-stil, noe jeg ikke var helt komfortabel med. Fysikken er totalt annerledes, og jeg opplevde toolsettet som langt mer begrenset her. Hadde noen ville ideer jeg ikke fikk prøvd fordi det ene eller det andre manglet. Men likevel tror jeg at jeg fikk til noe spillbart. Mitt letteste brett så langt.
 11. La oss dele Mario Maker 2-brett!

  Jeg løste dem. Vet ikke om jeg gjorde det helt etter boka, men klarte hele brettet på første forsøk, så føltes rettferdig nok.
 12. La oss dele Mario Maker 2-brett!

  Ah du er Mocktroid, testet Parapa, det er vanskeligere enn Zelda 2, men skal få gitt det nye forsøk ikveld. Virker kult. Mushroom Research Facility var topp! Jeg ble spist av soppen da jeg skulle snu for å se om det var noe over røret. Veldig Jaws-stemning...
 13. La oss dele Mario Maker 2-brett!

  Det lette brettet i Turtles ble vanskelig nok i Mario. Jeg har virkelig ikke lyst å gjenskape de faktisk vanskelige brettene fra Turtles (teknodromen grrr)
 14. La oss dele Mario Maker 2-brett!

  Shellshocked! 1NR-RY9-PCG Bonuspoeng om noen gjenkjenner hvor dette er tatt fra!
 15. La oss dele Mario Maker 2-brett!

  Nytt brett: Ups and Downs WFW-VP1-XKF Prøvde noen ideer, vet ikke helt om de funket, men ble nå et brett ut av det...
×