Jump to content

Galfodo

Members
 • Content count

  343
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

63 Excellent

About Galfodo

 • Rank
  LV4: Buzzy Beetle

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.galfodo.com/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bjølsen, Oslo
 • Interests
  Konsollspill, gitar- og chip-musikk, programmering
 1. Hvilket spill rundet du sist?

  Rundet Ghost of Tsushima her forleden. Uten tvil det beste og vakreste spillet jeg har spilt siden Sekiro. Spilte igjennom på Lethal vanskelighetsgrad. Det er ikke spesielt vanskelig, men krever litt konsentrasjon i dueller og slikt. Siden spillet ikke har noen missable trophies var det også veldig greit å ta Platinum her, ikke minst fordi at å utforske Tsushima er en ren nytelse. 10/10!
 2. Hvilket spill spilte du sist?

  Har spilt en god del Animal Crossing: New Horizons og det var gøy helt til det begynte å føles som en jobb. Jeg spiller bare når jeg har tid, så jeg gikk glipp av det sosiale elementet i spillet. Mangler fremdeles pærer på øya mi... Så begynte jeg å spille Shantae and the Seven Sirens som også var veldig gøy, selv om det ikke er banebrytende på noen måte. Sist men ikke minst holder jeg på med Ghost of Tsushima. Dette spillet synes jeg rett og slett er helt fantastisk. Strukturmessig likner det jo veldig på andre open world spill, men gameplayet og hele gjennomføringen er utrolig bra. Fantastisk fin grafikk og stemningsfull musikk. Hvis du spiller dette uten japansk tale gjør du deg selv en gedigen bjørnetjeneste, tror jeg. Jeg spiller på vanskelighetsgrad Lethal (som foreløbig ikke er spesielt vanskelig, annet enn i duellene) som gjør at jeg ikke bare kan løpe inn i landsbyen og gå bananas med sverdene mine, men må planlegge litt mer. Default vanskelighetsgrad tror jeg egentlig er alt for lett for å få ordentlig utbytte av spillet. Jeg tror jeg er ca halvveis igjennom nå og foreløbig er det 10/10
 3. Hvilket spill spilte du sist?

  Har spilt La Mulana i noen timer på Switch. Dette metroidvania-spillet hadde gått meg hus forbi, men det er veldig bra. Det er nokså vanskelig og fort gjort å stå fast og ikke skjønne hva man skal gjøre for å komme seg videre. Mye fokus på puzzles og exploration. Hvis du ikke liker backtracking er ikke dette spillet for deg.
 4. Hvilket spill spilte du sist?

  Wow, for en type! Og de midi-hornene og strykerne er virkelig jævlige. Nå er jeg sjeleglad for at jeg ikke kjøpte PS4-versjonen. Man må jo lure på om den ene karakteren er ment som et gigantisk Fuck You til Sugiyama, spesielt med tanke på reunion-kapitelet hans
 5. Hvilket spill spilte du sist?

  Er ca 60 timer inne i Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age på Switch. Et utrolig behagelig, avslappende og koselig JRPG, nesten helt uten irritasjonsmomenter i kampsystem, menyer, crafting og hvordan man beveger seg rundt. Om man skal klage på noe, så må det være at det er veldig enkelt, men storyen og karakterene er rett og slett så trivelige at det gjør ingen ting. Jeg ser at noen klager på musikken, men låtene i spillet er vel de samme som i alle de andre DQ-spillene som jeg har spilt ihvertfall.
 6. Hvilket spill spilte du sist?

  Har spilt Star Wars Jedi: Fallen Order i en del timer. For en die-hard Metroid- og Dark Souls-fan, skulle man tro at dette spillet var midt i blinken. Det er det forsåvidt også, selv om kampsystemet er litt så som så. Det er langt fra dårlig, men det kunne med fordel ha vært tweaket litt mer. Det føles aldri like tight og rettferdig som i Souls-spillene. Utforskningsdelen synes jeg derimot er helt perfekt. Det er store områder fylt med både monstre, secrets og chests som du ikke trenger å være innom når du bare følger spillets mission-struktur. De områdene du trenger power-ups for å komme inn på, er som regel ikke like subtilt hintet til som i Metroid-spillene (de dukker stort sett opp på kartet) men det synes jeg er helt greit. Det er vel ikke så mange som i 2020 har tålmodighet til den typen backtracking og nitidige seismiske undersøkelser man foretok seg i Super Metroid.
 7. Årets Spill 2019!

  Jeg har spilt lite i år. Nei, det er ikke helt riktig. Jeg har spilt få spill. Jeg har gjort diverse challenge runs i Dark Souls på Switch, helt til Sekiro kom og jeg ble besatt av det. 3. The Touryst (Switch) Artig, bra musikk, vakker grafikk til tross for en Minecraft-aktig estetikk. Kontrollen sitter som et skudd og frameraten holder seg på 60 konstant. 2. Luigi's Mansion 3 (Switch) Første halvparten av spillet er terningkast 6, men dessverre blir det litt repetitivt etterhvert. Likevel det morsomste av LM-spillene, synes jeg. 1. Sekiro (PS4) Dette spillet er i en helt egen liga. Her har From Software trykket på alle de riktige knappene. Alle posørene (i anmelderkorpset) som hypet opp vanskelighetsgraden i Souls-spillene fikk noe å bryne seg på som de ikke taklet og begynte å hyle om "easy mode".
 8. Hvilket spill spilte du sist?

  Når du klarer fase 3 er egentlig fase 4 ganske enkel. Hvis du tar backup av savegamet ditt nå så kan du enkelt få se ihvertfall 3 av endingene, avhengig av hva du har gjort av sidequests opp til nå. Den siste endingen kommer jo egentlig allered halvveis i spillet. Jeg er der nå på NG+, men jeg har ikke spilt i hele sommer og jeg er allerede kommet litt ut av det
 9. Hvilket spill spilte du sist?

  Har spilt et par timer av Yoshi's Crafted World. Det blir ganske gøy etterhvert, når man har spilt seg forbi de innledende holde-deg-i-hånda verdenene. Synes kanskje vanskelighetsgraden kunne steget _litt_ raskere, men jeg skjønner jeg ikke lenger er i kjernemålgruppa.
 10. Hvilket spill spilte du sist?

  Har spilt en del timer med Baba Is You på Switch. Et genialt puzzle-spill der du må du endre reglene underveis for å klare hvert brett. Reglene er gitt ved flyttbare blokker i hvert level og det er ofte flere måter å løse et brett på. Bak spillet står Arvi Teikari som også har laget Environmental Station Alpha, som er et veldig bra Metroidvania.
 11. Hvilket spill spilte du sist?

  Siden Sekiro har begrenset med replay value, begynte jeg på et nytt run i Dark Souls, denne gang med en rendyrket Thief/Dex karakter. En eller annen slags bue + Bandit's Knife som nødløsning. Det er allerede ganske utfordrende, så dette kan bli gøy.
 12. Hvilket spill rundet du sist?

  Parrying eller deflection, som det heter i Sekiro, er enklere enn i souls og bloodborne. Er du for tidlig ute, rekker du som regel å prøve igjen, eventuelt holder du bare knappen inne og får en block i stedet. Det tok deg jo over gjenommsnittlig lang tid å like Dark Souls også
 13. Hvilket spill rundet du sist?

  Fikk endelig rundet Sekiro. Det tok litt tid, gitt. Det var enkelte bosser jeg syntes var frustrerende vanskelige, men sistebossen var helt episk bra. Jeg brukte maange forsøk, men jeg merket hele tiden fremgang og at jeg mestret mekanikken bedre og bedre. Sånn har det egentlig vært igjennom hele spillet, selv om jeg har vært ganske oppgitt noen ganger fordi jeg har brukt så lang tid på å få inn de riktige refleksene. Hva skal jeg si om selve mekanikken? Den er veldig forskjellig fra souls-spillene. Utrolig taktil. Du nærmest føler sverd slår mot sverd og etterhvert reagerer du instinktivt på de forskjellige lydeffektene, hvordan det låter når motstanderen blokkerer eller parerer ditt angrep. Da blir det som et rytmespill der det gjelder å ikke miste flyten. Jeg må si jeg er utrolig imponert over hvordan Miyazaki & Co har klart å kaste det meste av souls-gameplay på båten og så kommet opp med noe så annerledes og bra. Terningkast 6, lett.
 14. Hvilket spill spilte du sist?

  Har kun spilt Sekiro den siste måneden. Det er veldig bra, men jeg synes det er sykt vanskelig. Bossene altså. Jeg tror kanskje jeg begynner å bli for gammel til å lære meg spill som krever så raske reflekser. På noen måter er det som et rytmespill der du må time perfekt trykk på deflect- og attack-knappene. Noen (alle?) bosser kan selvsagt cheeses, I ekte FromSoftware-ånd, men skal de beseires på "normal" måte krever det mye bedre timing og presisjon enn soulsborne-spillene. De gode nyhetene er at jeg merker fremgang, selv om det går tregt. Jeg kom i vanvare til å ta livet av en npc som solgte noe jeg trengte for å oppgradere en tool, så da startet jeg ny karakter selv om jeg var 90% ferdig med spillet. Nå går de fleste bossene mye raskere ned enn på første gjennomspilling.
×