Jump to content

Galfodo

Members
 • Content count

  335
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

58 Excellent

About Galfodo

 • Rank
  LV4: Buzzy Beetle

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.galfodo.com/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bjølsen, Oslo
 • Interests
  Konsollspill, gitar- og chip-musikk, programmering
 1. Hvilket spill spilte du sist?

  Når du klarer fase 3 er egentlig fase 4 ganske enkel. Hvis du tar backup av savegamet ditt nå så kan du enkelt få se ihvertfall 3 av endingene, avhengig av hva du har gjort av sidequests opp til nå. Den siste endingen kommer jo egentlig allered halvveis i spillet. Jeg er der nå på NG+, men jeg har ikke spilt i hele sommer og jeg er allerede kommet litt ut av det
 2. Hvilket spill spilte du sist?

  Har spilt et par timer av Yoshi's Crafted World. Det blir ganske gøy etterhvert, når man har spilt seg forbi de innledende holde-deg-i-hånda verdenene. Synes kanskje vanskelighetsgraden kunne steget _litt_ raskere, men jeg skjønner jeg ikke lenger er i kjernemålgruppa.
 3. Hvilket spill spilte du sist?

  Har spilt en del timer med Baba Is You på Switch. Et genialt puzzle-spill der du må du endre reglene underveis for å klare hvert brett. Reglene er gitt ved flyttbare blokker i hvert level og det er ofte flere måter å løse et brett på. Bak spillet står Arvi Teikari som også har laget Environmental Station Alpha, som er et veldig bra Metroidvania.
 4. Hvilket spill spilte du sist?

  Siden Sekiro har begrenset med replay value, begynte jeg på et nytt run i Dark Souls, denne gang med en rendyrket Thief/Dex karakter. En eller annen slags bue + Bandit's Knife som nødløsning. Det er allerede ganske utfordrende, så dette kan bli gøy.
 5. Hvilket spill rundet du sist?

  Parrying eller deflection, som det heter i Sekiro, er enklere enn i souls og bloodborne. Er du for tidlig ute, rekker du som regel å prøve igjen, eventuelt holder du bare knappen inne og får en block i stedet. Det tok deg jo over gjenommsnittlig lang tid å like Dark Souls også
 6. Hvilket spill rundet du sist?

  Fikk endelig rundet Sekiro. Det tok litt tid, gitt. Det var enkelte bosser jeg syntes var frustrerende vanskelige, men sistebossen var helt episk bra. Jeg brukte maange forsøk, men jeg merket hele tiden fremgang og at jeg mestret mekanikken bedre og bedre. Sånn har det egentlig vært igjennom hele spillet, selv om jeg har vært ganske oppgitt noen ganger fordi jeg har brukt så lang tid på å få inn de riktige refleksene. Hva skal jeg si om selve mekanikken? Den er veldig forskjellig fra souls-spillene. Utrolig taktil. Du nærmest føler sverd slår mot sverd og etterhvert reagerer du instinktivt på de forskjellige lydeffektene, hvordan det låter når motstanderen blokkerer eller parerer ditt angrep. Da blir det som et rytmespill der det gjelder å ikke miste flyten. Jeg må si jeg er utrolig imponert over hvordan Miyazaki & Co har klart å kaste det meste av souls-gameplay på båten og så kommet opp med noe så annerledes og bra. Terningkast 6, lett.
 7. Hvilket spill spilte du sist?

  Har kun spilt Sekiro den siste måneden. Det er veldig bra, men jeg synes det er sykt vanskelig. Bossene altså. Jeg tror kanskje jeg begynner å bli for gammel til å lære meg spill som krever så raske reflekser. På noen måter er det som et rytmespill der du må time perfekt trykk på deflect- og attack-knappene. Noen (alle?) bosser kan selvsagt cheeses, I ekte FromSoftware-ånd, men skal de beseires på "normal" måte krever det mye bedre timing og presisjon enn soulsborne-spillene. De gode nyhetene er at jeg merker fremgang, selv om det går tregt. Jeg kom i vanvare til å ta livet av en npc som solgte noe jeg trengte for å oppgradere en tool, så da startet jeg ny karakter selv om jeg var 90% ferdig med spillet. Nå går de fleste bossene mye raskere ned enn på første gjennomspilling.
 8. Hørte på 2. episode først. Kjempebra! Denne skal jeg følge med på.
 9. Retro reparasjon

  Geir i retroservice er kjempeflink og en trivelig kar. Han er som regel på retrospillmessen i Sandefjord også, så du kan evt. ta en prat med ham der. Hvis du er stedbundet til Oslo, kanskje du kan ta turen innom Tilt og snakke med Per Monsen som fikser alt av arkademaskiner de har der.
 10. Hvilket spill spilte du sist?

  Har spilt litt mer Hollow Knight men jeg syns liksom ikke det tar av. Det er veldig bra på mange måter, men jeg er kanskje lei av sånne spill. Prøvde The Messenger bittelitt, men den slå-og-hopp mekanikken syns jeg var kjip og musikken er relativt grusom, så jeg tror ikke jeg kommer til å spille det noe mer. Akkurat da jeg trodde jeg kanskje var drittlei av tv-spill, bestemte jeg meg for å prøve noe helt annerledes enn det jeg pleier å like: Into the Breach på Switch (det også) og det viste seg å være kjempegøy. Det er et turn-based taktikk-spill av de samme folka som lagde FTL (som jeg ikke har prøvd). Det har relativt bratt læringskurve, men når man først begynner å venne seg til hvordan de forskjellige enhetene funker, er det veldig gøy å sitte å pønske ut slagplaner.
 11. Hvilket spill spilte du sist?

  Hollow Knight på PS4. Jeg syns det var litt døllt og trist den første timen, men det tar seg opp etterhvert. Foreløbig ikke noe grensesprengende gameplay, men det er fint hvordan omgivelsene våkner til liv etterhvert. Verden har tydeligvis bestemt seg for at Metroid og Castlevania befinner seg i samme sjanger. Mulig det, men ihvertfall ikke i samme liga og det samme gjelder de fleste av de lassevis med Metroidvania-spill jeg har prøvd. De fleste har power-ups som likner på hverandre og stemningsfull pianomusikk og jeg begynner å bli lei. Håper på noen overraskelser underveis.
 12. Hvilket spill rundet du sist?

  Hmm ja, det var vel det jeg gjorde også. Drepte akkurat nok skjeletter til at jeg kunne ta en necromancer før de tok meg igjen og så løp jeg videre til neste. Du får spørsmål etter du har tatt sistebossen om du vil fortsette eller starte på nytt. Du kan starte på nytt senere fra The Far Fire.
 13. Hvilket spill rundet du sist?

  Haha Executioner's Chariot cheesa jeg bare. Fant aldri noen bra måte å ta ham på, så jeg gjemte meg i et hjørne og spamma han med piler. Tok litt tid. Et par av DLC-bossene er kanskje de kuleste i hele spillet.
 14. Hvilket spill rundet du sist?

  Det er vel også tilfelle. Miyazaki var ikke involvert, så vidt jeg forstår. Jeg er også enig i det meste av det du sier, men jeg tenker at endringene i bl.a stat-systemet var noe de gjorde for å unngå forutsigbarhet og for å oppmuntre eksperimentering mtp karakterbygging. Om det er vellykket, kan man selvsagt diskutere. Ornstein & Smough står for meg som et høydepunkt innen boss-design og ingen kommer egentlig i nærheten i DS2.
 15. Hvilket spill rundet du sist?

  Vet ikke om jeg er helt enig i det. Det er fullstendig uproblematisk for en tank build å ikke kunne dodge noe særlig. Ingenting er vel forklart noe særlig i spillet? Det er jo en del av mysteriet Shrine of Amana er det eneste direkte kjipe området i spillet, synes jeg. Forøvrig følger de kanskje Yngwie Malmsteen-skolen? ("More is More")
×