Jump to content

snikende_araber

Members
 • Content count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

1 Follower

About snikende_araber

 • Rank
  LV1: Little Goomba

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Norge
 1. 3DFX Retro PC

  Takk for det mister! Joda, sant det, men det er også veldig greit å slippe den klossen av en crt skjerm stående, pcen blir stort sett brukt på tven til å spille retro spill og det fungerer utmerket. Skjermkortet støtter ikke full-hd, men det gjør ingenting i grunn. Er vel ikke retro hvis du ikke ser pikslene :-)
 2. K: 3DFX Voodoo 5 (5500 eller 6000) skjermkort

  Fikk endelig tak i skjermkortet og nå er retro pcen klar :-)
 3. 3DFX Retro PC

  Tok litt tid detta! Grusomt å se hvor lenge siden jeg startet på prosjektet! But here i goes: https://www.youtube.com/watch?v=n2mJe2sIkhM Laget video av hele byggingen av pcen, sjekk og gief cookies!
 4. 3DFX Retro PC

  Helt korrekt :-) Jeg skrev at jeg ønsker å ha dos i bunnen, men ser nå at det var litt uklart fra min side. Jeg skal ikke installere dette først, for da forstår jeg problematikken du nevnte med siste versjon av "enkelt stående" Dos (6.22). Dette ble nevnt i forb. med å legge inn Windows 2000. Jeg ønsker å benytte et dos-basert OS og FAT32, isteden for NT-basert os med NTFS. Med andre ord installerer jeg ikke dos på forhånd, den blir med når jeg legger inn win 98se, så det blir (som du sa) liggende ms-dos 7 i bunnen her :-)
 5. 3DFX Retro PC

  Ser den Alex! Kan evt kjøre en harddisk og en ssd disk, så har jeg litt av begge deler. Nå skal det sies at Win 98 fyrer ganske kjapt uansett på overnevnt hardware, så er kanskje lite greit å kjøre vanlig harddisk.
 6. 3DFX Retro PC

  Sata til Ide adapter fungerer utmerket på gamle maskiner, trenger ingen drivere! Det går helt fint å formatere diskene med FAT32, og da kan jeg kjøre opptill 32GB pr partisjon. På min andre retro maskin har jeg for ordens skyld har jeg laget 4 partisjoner à 20GB på en 80GB disk formatert med FAT32, samt lagt inn Win 95 USB edition på den ene partisjonen, og Win 98 SE på den andre. Diskene kan også forhåndsformateres på en nyere maskin ellers kan man benytte en bootdisk med FDISK eller lignende verktøy.
 7. 3DFX Retro PC

  ME og Vista gir enhver it-interessert grøsninger, iallefall sistnevnte. Jeg vil gjerne ha DOS i bunnen, det er noe sjarmerende med det, NT blir litt for nytt synes jeg. Kanskje jeg går for dualboot med begge deler. Lurte også litt på om jeg faktisk skulle kjørt hele shiten på en SSD disk, har sett litt rundt etter et program som kan kjøre TRIM på disken manuelt, men det var ikke så lett! Fyller jeg disken noe særllig mer enn 70%, så vil disken begynne å jobbe senere. Eller blir det for dumt når det skal være en retro maskin? Eneste som ikke er morro med retro maskiner er all denne ventingen, den glemmer man når man mimrer tilbake! (C64 og kasetter feks?) Hva mener dere?
 8. 3DFX Retro PC

  Takk for Det skal være passe enkelt. AWE64 er PnP så den får automatisk tildelt ledige IRQ- og DMA-slots av BIOS-en. Du må bare finne ut hvilke slots den faktisk fikk tildelt. Creative.com (/support/) har programmer som kan finne ut dette for deg. Takk for tips! Spill som Duke nukem, Doom etc har noen prefiksede IRQ adresser de kan benytte (som regel IRQ 3, 5 eller 7 mener jeg å huske), Dersom lydkortet mitt ikke har fått tidelt en av disse tre IRQ adressene, så får jeg heller ikke lyd. Når jeg får overnevnte hovedkort i posten snart, kan jeg kanskje sette opp det meste settes manuelt direkte i bios, men tidligere har jeg benyttet en gammelt dell hovedkort hvor jeg knapt får se bios versjon :-) Har jeg kanskje feil approuch her?
 9. 3DFX Retro PC

  Ser ut som det heller mot windows 98 se, har en ny uåpnet lisens liggende :-) Gruer med litt å å få endel av de gamle dosbaserte spillene til å gi lyd fra seg. irq-adresser osv. Har et par pci lydkort liggende fra samme tiden, så får prøve meg frem litt, er noen år siden sist jeg knota med dette :-)
 10. K: 3DFX Voodoo 5 (5500 eller 6000) skjermkort

  Avslutter denne tråden med link til egen tråd: http://www.retro1.no/forum/index.php?/topic/8772-3dfx-retro-pc/
 11. 3DFX Retro PC

  Startet innledningsvis en annen tråd på jakt etter et Voodoo 5 5500 (for de som vet og husker det kortet) Nå har jeg endelig fått tak i kortet og er igang med å bygge en PC med komponenter av høy standard fra år 2000. Tenkte å legge ut litt om prosjektet her dersom noen skulle synes dette var interessant. Har nå fått tak i følgende utstyr: Intel Pentium 3 - 1GHZ Slot1 (råeste fra intel på den platformen i 2000) Hovedkort: Asus P3V4X/533-U *Nytt* (Blant de beste hovedkortene i år 2000) Skjermkort: 3DFX Voodoo 5 5500 *Brukt i original eske* (Nostalgi og Antialising på sitt beste) Minne: 4stk Kingston CL3 512MB SD PC133 *Nytt* Kabinett: Chieftec Harddisk: Av praktiske grunner har jeg valgt å bruke en av de nyere jeg har på lager. PSU: Rett og slett lagt til side en ny 550w Silverpower, stillegående og da vet jeg den holder lenge. Lydkort: Soundblaster AWE64 Poster litt bilder fortløpende dersom noen er interessert i prosjektet. Har ikke helt bestemt meg for OS enda, Windows 98 eller Windows 2000? Innspill? Kanskje kjøre dualboot fra to forskjellige disker. Ser for meg litt lydproblematikk med gamle dos spill under windows 2000.
 12. K: 3DFX Voodoo 5 (5500 eller 6000) skjermkort

  Får håpe budrunden går som den skal på en av de råeste hovedkortene til Slot 1. Asus P3v4x. http://www.tomshardware.com/reviews/21-slot,178-31.html
 13. K: 3DFX Voodoo 5 (5500 eller 6000) skjermkort

  Fikk tak i Voodoo 5 5500 agp, Er på vei i posten :-) I og med at kortet ble lansert i Juni 2000 og 3DFX gikk konk November 2000, så har jeg prøvd å få tak i kun deler fra samme år, helst av samme kaliber. En Slot 1 - Pentium III 1GHZ, 133mhz fsb på vei hjem til meg fra England (raskeste og dyreste av sitt slag den gangen, ikke minst siste som ble laget til den plattformen før den ble borte. Lansert i 2000) Prøver å oppdrive et ålright hovedkort også som tar både pci, agp og isa. Det jeg har fra før støtter kun 100mhz fsb... Kabinett er et Chieftec Dragon er også fra rundt 2000. Eneste jeg har som er av nyere type er strømforsyning og harddisk, begge disse er ting som kan ha noe kort (relativt sett) levetid. Driver å tar bilder, så poster litt når jeg har fått litt snack i posten.
 14. Jobber med å bygge meg en retro gaming PC med komponenter laget før tusenårsskiftet. Trenger sårt en 3DFX Voodoo 5 - 5500 (2 gpu )eller Voodoo 5 - 6000 (4 gpu). Noen som har? Kan også funke med en av de tidligste Geforce korta, men for nostalgiens skyld er et 3DFX kort å foretrekke! Hvis noen er interessert i prosjektet, kan jeg alltids poste bilder etc her på forumet.
 15. S: Nye originale NES kontrollere selges (uåpnet)

  Takk for tips og råd :-) Da justerer jeg litt her på forumet dersom noen skulle trenge! Da har jeg ca 30kr å gå på etter frakt, blir big business dette :-) 190kr pr stk 300kr for 2 stk Ink brevpost!
×