Jump to content

Overmann

Members
 • Content count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Overmann

 • Rank
  Nybegynner

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oslo
 1. Ahhh, det er det det betyr Er det da slik å forstå at det ikke lar seg gjøre å skrive over tiki .dsk-filene med en DOS-maskin? Er det en annen måte å få skrevet de filene over på floppydisketter?
 2. Hei, Jeg har nylig skaffet meg en Tiki-100 og opplever problemer med å få programvare over på maskinen. Jeg fikk med to disketter. En var TurboPascal og en var gamle BRUM-dokumenter. Ingen systemdiskett eller annen programvare. Jeg har funnet denne fantastisk nyttige siden: http://www.djupdal.org/tiki/program/overforing.html , men jeg har ikke hatt hell med å overføre filer på måten som presenteres på nettsiden. Jeg har formatert 360kb 5.25" disketter med 22dsk (TIKI-400 format) men klarer ikke å bruke winimage for å kopiere over .dsk-filene. Jeg får beskjed om "error reading file" når jeg prøver å åpne .dsk-filer. Jeg har prøvd et par dusin nå. Jeg har også prøvd fdimage.exe og rawwrite. Via rawwrite klarte jeg å skrive image-filen over på disketten men TIKI'en forsto ingenting av det. Jeg har installert winimage på 4 forskjellige datamaskiner nå (inkludert min nye stasjonære PC) og ingen av dem klarer å åpne .dsk-filene. Er det noen som har forslag til hvordan jeg kan gå frem eller ting jeg kan prøve?
 3. Hei, Jeg ønsker å kjøpe en Tiki-100 i så bra stand som mulig. Jeg kjøpte nylig en som er litt lurvete og mens jeg tenker å restaurere den trenger jeg en som både ser fin ut og fungerer godt. Er det noen som har en for salg? Jeg er OGSÅ på utkikk etter pappplaten som er bakpå maskinen (ved portene). Den jeg har kjøpt må ha vært oppbevart fuktig. Pappen har ihvertfall morknet ganske betydelig. Er det noen som har reprodusert disse?
 4. Ble denne solgt? Jeg er interessert!
 5. Hei, Nå på onsdag kommer episode 4 av retropodden. Dette blir den første episoden med hardwarefokus og tema denne gangen blir den legendariske 286'en. Ok, kanskje ikke legendarisk, men den faller i mellom to stoler på en veldig interessant måte. Med rumpa først på mange måter, så den ender opp vertikal på et merkelig vis, og er dermed funksjonell om noe forvirret. I episoden ser vi litt på historien bak 286, litt på spillene og programvaren og vi diskuterer vårt forhold til prosessoren (og maskinene som brukte den). Vi har lastet opp en liten teaser til youtube for de som setter pris på slikt:
 6. Hei, Jeg vil bare tipse alle her om en ny norsk podcast retro spill og hardware. Kanskje det kan være noe for noen her? Episodene slippes hver 14 dag og hver episode vil fokusere på ett tema - spill-portretter, gjester, intervjuer, hardware dypdykk, mini-dokumentarer og mye mer. Itunes - https://podcasts.apple.com/no/podcast/retropodden/id1460188694 soundcloud RSS - http://feeds.soundcloud.com/users/soundcloud:users:622595196/sounds.rss
×