Jump to content
Sign in to follow this  
Overmann

Overføre .dsk-filer til Tiki-100

Recommended Posts

Overmann    2

Hei,

Jeg har nylig skaffet meg en Tiki-100 og opplever problemer med å få programvare over på maskinen. Jeg fikk med to disketter. En var TurboPascal og en var gamle BRUM-dokumenter. Ingen systemdiskett eller annen programvare. Jeg har funnet denne fantastisk nyttige siden: http://www.djupdal.org/tiki/program/overforing.html , men jeg har ikke hatt hell med å overføre filer på måten som presenteres på nettsiden.

Jeg har formatert 360kb 5.25" disketter med 22dsk (TIKI-400 format) men klarer ikke å bruke winimage for å kopiere over .dsk-filene. Jeg får beskjed om "error reading file" når jeg prøver å åpne .dsk-filer. Jeg har prøvd et par dusin nå. Jeg har også prøvd fdimage.exe og rawwrite. Via rawwrite klarte jeg å skrive image-filen over på disketten men TIKI'en forsto ingenting av det. Jeg har installert winimage på 4 forskjellige datamaskiner nå (inkludert min nye stasjonære PC) og ingen av dem klarer å åpne .dsk-filene.

Er det noen som har forslag til hvordan jeg kan gå frem eller ting jeg kan prøve?

Share this post


Link to post
Share on other sites
gtdalby    85
20 hours ago, Overmann said:

Jeg har formatert 360kb 5.25" disketter med 22dsk (TIKI-400 format) men klarer ikke å bruke winimage for å kopiere over .dsk-filene. Jeg får beskjed om "error reading file" når jeg prøver å åpne .dsk-filer.

Som det står på siden så er det bare MS-DOS dsk filene som kan brukes med winimage. Virker med MS-DOS V2.11 og DS_GBIB.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Overmann    2

Ahhh, det er det det betyr :P

Er det da slik å forstå at det ikke lar seg gjøre å skrive over tiki .dsk-filene med en DOS-maskin? Er det en annen måte å få skrevet de filene over på floppydisketter?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Zerqent    276

Det spørs vel på filformatet til disse Tiki-dskene (det har jeg ikke peiling på hva er).

Men generelt så er image-filer en ren kopi av hva som skal være på disken.. inkludert partisjoner etc, så tipper du bare trenger noe som kan skrive fila "rått" (raw) til disketten. I Linux-verdenen har man DD-kommandoen, må da finnes noe lignende du kan kjøre på noe annet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×